Loaded fries Beef Chili
20 min voorbereiden + 15 min bereidingstijd
1 uur stoven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui, de knoflook en de paprika 2 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul. Schep de komijn en de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
- Schenk de tomatenblokjes en de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Laat de beef chili afgedekt 1 uur zachtjes stoven.
- Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kidneybonen door de beef chili en breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.
- Schep de Wavy friet op een schaal of 4 borden. Verdeel er de beef chili over. Schep de zure room erop. Bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie.
- Ga niet voor een snelle chili con carne, maar stoof het gehakt een uurtje. Net zo gemakkelijk, maar dat geeft zoveel extra smaak! Een frisse dot zure room maakt het gerecht echt af.
- Tip: Neem paddenstoelengehakt voor een vegetarische chili.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 730 kcal
- 38 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 60 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 11 g vezels
- 1,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen